top

Термін служби автомобільного акумулятора

Купуючи новий автомобіль, мало хто звертає увагу на тип встановленого в ньому акумулятора. Однак найбільше значення зазвичай надається об'єму двигуна, додатковим функціям і витраті палива - чи не так?
Будучи однією з найважливіших частин будь-якого сучасного автомобіля, автомобільний акумулятор відповідає за правильну роботу багатьох завдань і пристроїв - від запуску двигуна до живлення комп'ютерів в автомобілі. Турбота про працездатність акумуляторної батареї є одним з найефективніших профілактичних заходів, які дозволяють автомобілю працювати без збоїв. Дослідження показують, що несправність акумулятора є однією з найпоширеніших причин виклику допомоги на дорозі. Значна частина цих випадків пов’язана з тим, що акумулятор через свій вік і технічний стан не виконує належним чином свою роль.


Термін служби автомобільного акумулятора, через скільки років слід замінити акумулятор?
Деякі джерела повідомляють, що термін служби автомобільного акумулятора в залежності від типу і моделі становить близько 3-6 років. Їх ефективність і час, протягом якого вони будуть працювати надійно, є сумою турботи власника транспортного засобу про його термін служби та виробника і конкретної моделі пристрою. З кожною наступною зарядкою акумулятор повільно розряджається і його стан повільно погіршується. Старий акумулятор часто є синонімом високого відсотка відмов транспортного засобу - часто в найгірші моменти. Крім того, також варто зазначити, що частота відмов автомобіля має значний вплив на безпечне водіння.


Як перевірити, чи потребує акумулятор заміни?
Слабка батарея - симптоми:
- Першою ознакою того, що термін служби акумулятора автомобіля підходить до кінця, є несправність і ненадійність електрообладнання автомобіля. Прикладом слабкої батареї може бути спостереження за лампочками - якщо вони світять менш інтенсивно - це, ймовірно, ознака несправної батареї. Щоб переконатися в цьому, варто поставити автомобіль на нейтраль і перезапустити двигун - якщо лампочки горять яскравіше - ймовірно, вийшов з ладу акумулятор.
- Другий і цілком очевидний сигнал про серйозні проблеми з акумулятором – це неможливість завести машину. Якщо у нас є під рукою автомобільний лічильник, ми можемо легко перевірити стан нашої батареї, якщо напруга спокою нижче 12,4 В і ми знаємо, що наша батарея служить нам вже кілька років, ми можемо бути майже впевнені, що це винуватець.


Новий автомобіль – більш часта заміна?
Можна сміливо сказати, що, всупереч видимості, чим новіший у вас автомобіль, тим більшого навантаження піддається встановлений в ньому акумулятор. Це залежить від великої кількості електроніки в сучасних автомобілях. Адже складний бортовий комп'ютер працює постійно - навіть без роботи і стояння на стоянці. Тому людям, які користуються автомобілем епізодично – варто хоча б раз на два-три тижні завести двигун і проїхати десяток-другий кілометрів. Це дозволить акумулятору заряджатися належним чином і запобіжить його розрядці.
Автомобілі, що використовують технологію «стоп-старт», яка автоматично вимикається під час зупинки, з одного боку, економлять паливо, а з іншого — значно більше навантажують акумулятор. Під час огляду у механіка завжди варто попросити перевірити працездатність акумулятора. Його знос непостійний і може погіршуватися стрибкоподібно - варто тримати руку на пульсі.
На щастя, зазвичай навіть найкращі моделі автомобільних акумуляторів не коштують цілого стану, як і їх заміна - такі витрати, навіть при найгіршому з варіантів - раз на 3 роки - точно варті того, щоб уберегти себе від стресових ситуацій, пов'язаних з поломкою на дорозі.


Ви також можете самостійно подбати про економічне використання акумулятора.
- Клеми та корпуси автомобільного акумулятора повинні бути чистими та вільними від бруду, пилу та піску;
- Також рекомендується часто їздити автомобілем (не рідше одного разу на тиждень), щоб не допустити надмірного розряду акумулятора;
- Складна, вибоїста дорога може послабити з'єднання на акумуляторі - варто перевіряти;
- Ніколи не залишайте увімкненими світло або кондиціонер, коли автомобіль вимкнений, оскільки це призведе до розрядження акумулятора;
- Циклічна заміна акумулятора забезпечує його максимальну працездатність та запобігає проблемам, пов'язаним з поломкою автомобіля.
Роблячи вибір, варто звернути увагу на відгуки, виробника, та параметри – і нарешті, на ціну. Керуватися лише економічним питанням при виборі акумулятора є не найкращий вихід.
Щасливої ​​дороги!

Кнопка связи